Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të shpëtoni dikë që po kalon para-infarkt

Si të shpëtoni dikë që po kalon para-infarkt

Me 6 hapa, si të shpëtoni dikë që po kalon para-infarkt

Kur dikush pëson infarkt, është emergjente të jepet ndihma e parë. Këto këshilla do t’ju ndihmojnë për të shpëtuar jetën e dikujt!

Ruani qetësinë. Pavarësisht se ku ndodhet viktima, mos e lëvizni, sepse nëse e lëvizni pacientin, kapilarët mund të plasin, gjë e cila shkakton gjakderdhje në tru.

Nëse keni një shiringë me age do të ishte mirë, përndryshe dhe gjilpëra për qepje do t’ju ndihmojë.

  1. Mbani gjilpërën mbi zjarr në mënyrë që të sterilizohet. Më pas, përdoreni gjilpërën për të shpuar majat e të 10 gishtave të dorës, vetëm pak milimetra nga thonjtë, në mënyrë që gjaku mund të rrjedhë.
  2. Nëse gjaku nuk fillon të pikojë, shtypni majat e gishtërinjve deri sa të fillojë pikim i gjakut.
  3. Kur të gjithë 10 gishtat fillojnë të rrjedhin gjak prisni disa minuta – do të shihni se viktima do të jetë përsëri në jetë!
  4. Nëse goja e viktimës është e shtrembëruar/paralizuar, bëni masazh tek veshët derisa ata të bëhen të kuq – kështu që gjaku mund të vijë tek ata.
  5. Pastaj shponi me gjilpërë në secilin vesh në pjesën e butë, në mënyrë të bien dy pikat e gjakut të çdo vesh. Pak minuta më vonë, goja do të kthehet në vendin e vet.
  6. Prisni derisa viktima të vijë në gjendjen normale pa asnjë simptomë të pazakontë, pastaj dërgojeni në spital.

Kjo metodë e gjakderdhjes për të shpëtuar jetën është një metodë e mjekësisë tradicionale kineze, dhe zbatimi praktik është 100% efektiv dhe duke e përdorur atë njerëzit mund të mbijetojnë një infarkti./tesheshi.com/

(Visited 109 times, 1 visits today)