Quinta-feira, 30/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të shmangni dhimbjet e muskujve ?

Si të shmangni dhimbjet e muskujve ?

11717319_655549641211324_8107289718011568854_o

Si të shmangni dhimbjet e muskujve

Orët e zgjatura në punë ju bëjnë që të ndjeni dhimbje të muskujve. Për të zvogëluar ose shmangur dhimbjen ka disa veprime që duhen bërë.

Ndiqni këto këshilla për të parandaluar dhimbjet e muskujve:

Lëvizjet e duhura: Hapini krahët, rrini shtrirë, ulur ose në këmbë.

Në zyrë apo në shtëpi, lëvizni rregullisht, ndryshoni pozicionin e qëndrimit. Mos e anashkaloni pushimin dhe qetësimin.

Shmangni përkuljen. Sigurohuni që mobilja (tavolina ose karrigia) nuk është as shumë e ulët, as shumë e lartë.

Për qafën: ulni kokën mbrapa duke qëndruar për disa sekonda, kështu do të çlironi kontraktimin.

Rregullo planin tuaj të punës: vendosni kompjuterin në lartësinë e syve, shmangni rrotullimet.

Në përgjithësi, dhimbjet muskulore kanë intensitet të ulët ose mesatar dhe nuk zgjasin shumë. Por në raste të veçanta, kur ndodh e kundërta, atëherë duhet t’i drejtohemi mjekut për të kuptuar origjinën e vërtetë të problemit

(Visited 94 times, 1 visits today)