Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të rigjenerojnë sistemin imunitar në 72 orë

Si të rigjenerojnë sistemin imunitar në 72 orë

Shumica e njerëzve përdorin gjëra të tilla si vitamina sintetike dhe ilaçe (duke injoruar alternativa më të mira natyrore) për të shëruar ftohjet dhe për të përmirësuar imunitetin, por cikli i sëmundjes gjithmonë duket se vazhdon.
Hulumtuesit kanë zbuluar një nga mënyrat më të mira për të rivendosur ekuilibrin në sistemi imunitar; i lirë dhe punon edhe në të moshuarit.

Studiuesit thanë se agjërimi ndihmon qelizat burimore të trupit për të filluar prodhimin e qelizave të reja të bardha të gjakut, të cilat ndihmojnë për të luftuar infeksionin. Ata shtuan se zbulimi mund të ishte veçanërisht efektiv për njerëzit që vuanin nga sistemet imunologjike të dëmtuara, duke përfshirë pacientët e kimioterapisë, të cilët ishin të mbrojtur nga ndikimet toksike të trajtimit gjatë periudhës së agjërimit.
Siç vunë në dukje studiuesit, akti i agjërimit për tri ditë mund të rigjenerojë të gjithë sistemin imunitar, madje edhe tek njerëzit e moshuar. “Agjërimi i jep” OK “qelizave staminale për të ecur përpara dhe për të filluar përhapjen dhe rindërtimin e gjithë sistemit”, tha Prof. Valter Longo, profesor i Gerontologjisë dhe Shkencave Biologjike në Universitetin e Kalifornisë Jugore. Ai shtoi se trupi ka hequr pjesët e dëmtuara, të vjetra ose joefikase gjatë procesit të agjërimit, duke krijuar “fjalë për fjalë një sistem të ri imunitar”. Sipas Dr Longo, sistemi i një personi riciklon qelizat imune të panevojshme, veçanërisht ato të dëmtuara, me qëllim që të krijojnë energji derisa agjërojnë.

Burimi: Realfarmacy
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 421 times, 1 visits today)