Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të përballeni me një mashtrues dhe çfarë duhet t`i thoni

Si të përballeni me një mashtrues dhe çfarë duhet t`i thoni

Njerëzit manipulues janë kudo këto ditë, nga mediat sociale deri në vendin e punës. Gjëja më e mirë që mund të bëni për t’u marrë me njerëzit manipulues është t’i injoroni. Por nëse ju duhet të merreni me ta për shkak të punës ose ata janë një anëtar i familjes, atëherë këtu ja disa gjëra që mund të bëni për t’u ballafaquar me një manipulues:
1. “Jo”.
Ju nuk keni pse bëni ndonjë gjë që ju dëshironi të bëni. Një person manipulues do të përpiqet të përdorë fajin ose simpatinë tuaj për t’ju bërë presion që të bëni atë që ata dëshirojnë. Thjesht thuaj jo.
2. “Unë jam shumë i zënë; ndoshta ne mund të flasim për një kohë tjetër. ”
Manipuluesit duhet të jenë në gjendje të flasin me ju në mënyrë që ata të punojnë truket e tyre. Nëse ju i mohoni atyre mundësinë për të folur me ju, atëherë ata nuk mund t’ju prekin. Nëse i largoni ata mjaftueshëm, ata do të kërkojnë ndonjë pre më të lehtë.
3. “Duhet të zbrapseni.”
Manipuluesit ndonjëherë do të përpiqen të përdorin kërcënime që të marrin atë që duan. Vendosni kufijtë me ta dhe tregoni se ju nuk frikësoheni.
4. “Zemra ime vuan”
Njerëzit manipulues do t’ju rrëfejnë histori prekëse që të ndiheni keq për ta dhe kjo ja bën punën më të lehtë për t’iu manipuluar gjendjen tuaj emocionale.
5. “Do të flas me ty kur të qetësohesh”.
Manipuluesit do të përdorin nota të larta emocionale me qëllim që t’iu shkëpusin ose ngatërrojnë ju duke ju bërë të reagoni emocionalisht dhe të mos arsyetoni. Kur jeni shumë emocional, jeni të prekshëm nga manipulimi dhe ata e dinë atë.
6. “Ndjenjat e mia janë po aq të vlefshme sa edhe tuat.”
Manipuluesit do të përpiqen të zhvlerësojnë ndjenjat tuaja ose t’i bëjnë të parëndësishme. Ju keni aq të drejta për ndjenjat tuaja sa kanë ata për të vetat. Mos lejoni që ata të diktojnë se si ose çfarë duhet të ndjeni për një situatë.
7. “Kjo nuk është e pranueshme”.
Nëse një manipulator shkel kufijtë tuaj me fjalët ose veprimet e tyre, atëherë duhet t’u tregoni atyre se ju nuk do të bieni pre e presionit për t’u dhënë atyre atë që ata dëshirojnë. Manipuluesit duan një pre të lehtë – nëse vendosni kufij, ata do të largohen.
8. “Kam vlera dhe principe si person.”
Manipuluesit do të përpiqen t’ju bëjnë të ndiheni të pavlerë ose budallenj. Nëse e vlerësoni vetveten, atëherë askush nuk mund t’ju them se jeni të pavlefshëm, sepse ju e dini më mirë.

Burimi: powerofpositivity
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 250 times, 1 visits today)
Top