Domingo, 16/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të pastroni sinuset tuaja në pak sekonda duke përdorur asgjë, përveç gishtërinjve tuaj!Si të pastroni sinuset tuaja në pak sekonda duke përdorur asgjë, përveç gishtërinjve tuaj!

Ne të gjithë e dimë se sinuset e bllokuara janë një problem i zakonshëm shëndetësor dhe ky problem shëndetësor mund të ndikojë tek njerëzit e të gjitha moshave. Askush nuk është imun ndaj këtij problemi shëndetësor. Së pari, duhet të dini se ka shumë kontribues për këtë problem shëndetësor, siç janë: alergjitë, ftohjet dhe madje edhe ndryshimet e motit. Gjëja me e keqe është se shumica e njerëzve gjithmonë zgjedhin barna dhe medikamente per trajtimin e ketij problemi. Por ata jane padyshim gabim- sepse ka shumë metoda të ndryshme natyrore, të cilat mund t’ju ndihmojnë të lehtësoni presionin e shkaktuar nga sinuset e bllokuara. Në këtë artikull ne do t’ju tregojmë 3 metodat më të mira natyrale për sinuset tuaja.

Përdorni gjuhën tuaj dhe shtypni mes vetullave

Shënim: Së pari, duhet të dini se e gjithë ideja në lidhje me këtë metodë bazohet në reduktimin dhe eliminimin e mukusit shtesë, që është shkaku kryesor i sinuseve të bllokuara. Ju mund ta bëni këtë me këtë teknikë akupresioni. Ju mund të aplikoni presion mbi pikat specifike në trupin tuaj për të stimuluar rrjedhjen e lëngjeve dhe për të pastruar mukusin e hundes. Kjo do t’ju ndihmojë të merrni frymë më lehtë. Ja se çfarë duhet të bëni – metoda e akupresionit për lehtësimin e sinuseve të bllokuara përfshin shtyrjen e gjuhës së sheshtë kundër çatisë së gojës, ndërsa njëkohësisht shtypni një gisht kundër lëkurës mes vetullave. Ju duhet të mbani presion ndaj këtyre pikave për 20 sekonda.

Aplikoni presionin tek vetullat tuaja

Nëse sinuset e ballit tuaj janë bllokuar, atëherë duhet të përdorni një pikë presioni të ndryshëm për të pastruar hundën dhe sinuset e sipërme. Terapisti i njohur i masazhit, Amber Lynn Vitale, thotë se ju mund të stimuloni lëvizjen e mukusit duke aplikuar presion nëpër vetullat tuaja. Ja se çfarë duhet të bëni – duhet të filloni duke i vënë gishtat në pikën e fillimit të secilit vetull, afër pikës qendrore mes të dyve. Pastaj mbështetni kokën tuaj duke u mbështetur në bërryla. Kur ndieni ndryshimin e presionit pas disa sekondave, rrëshqisni gishtat në mes të çdo vetulle. Sigurohuni që ta mbani atë ashtu derisa të ndiheni te lehtesuar përsëri. Dhe pastaj, duhet të vazhdoni duke lëvizur gishtat në fund të ballit.

Merrni një të dytë për një mini-masazh

Ky lloj i masazhit mund të stimulojë rrjedhjen e gjakut në të gjithë trupin tuaj, që do të thotë se do të përmirësojë qarkullimin, si dhe furnizimin me lëndë ushqyese dhe oksigjen në të gjitha indet e trupit. Pra, nëse mendoni të bëni këtë metodë, atëherë do të kuptoni se një mini-masazhi gjithashtu mund të jetë i dobishëm kur ndjeni ndërtimin e presionit të sinusit në kokën tuaj. Mjekja e famshme e masazhit Heather Wibbels thotë se disa fërkime të shpejta mund t’ju ndihmojnë të zvogëloni lëngun nga koka juaj.

Mbani sinuset tuaja ne levizje!

Zbatimi i një presioni të vogël në pikat e duhura dhe madje edhe përdorimi i gjuhës tuaj mund të ju ndihmojë të nxirrni lëngun që bllokon sinuset tuaja dhe t’ju lehtësojë nga shqetësimet që shkakton ky kusht. Kjo do të thotë se nëse keni probleme me sinuset tuaja, atëherë duhet patjetër të provoni një nga këto teknika të thjeshta. Ju do të habiteni nga rezultatet.
/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 641 times, 1 visits today)
Top