Sexta-feira, 5/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të mënjanojmë pagjumësinë

Si të mënjanojmë pagjumësinë

Si të mënjanojmë pagjumësinë

1. Të përmendurit e Allahut me lutjet që na ka mësuar Pejgamberi [s.a.v.s.]. “Pra ta dini se me të përmendur Allahun zemrat stabilizohen” (Kur’an 13:28). 2. Mosfjetja gjatë ditës, përveç në raste të rralla e të nevojshme. “Ndërsa ditën e bëmë për gjallërim” (Kur’un 78:11)  3. Leximi dhe shkrimi deri para gjumit. “Dhe thuaj: ‘Zoti im, më shto diturinë!” (Kur’an 20:114). 4. Angazhimi me punë fizike të dobishme gjatë ditës. “E Ai është që natën jua bëri petk, gjumin pushim, dhe
ditën e bëri për gjallërim” (Kur’an 25:47) 5. Zvogëlimi i konsumimit të pijeve stimuluese, si: kafeja dhe çaji. bn Tejmijje thotë: Mëkatet ndalojnë zemrën të fluturojë dhe shëtisë në hapësirën e Njëshmërisë së Krijuesit.” “Thuaj: ‘Vështroni me vëmendje ç’ka në qiej e në tokë” (Kur’an 10:101)

(Visited 42 times, 1 visits today)
Top