Sexta-feira, 14/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të mbrohesh nga smirkeqi

Si të mbrohesh nga smirkeqi

1. Leximi [dy sureve të fundit në Kur’an, të përmendurit e Allahut dhe lutjet në përgjithësi.
“Edhe Prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron” (Kur’an 113:5).

2. Mos ia shpalos sekretin tënd smirëkeqit (ziliqarit). “Bijtë e mi mos hyni (në Egjipt) prej një dere, po hyni nëpër dyer të ndryshme”
(Kur’an 12:67).

3. Largohu prej tij.

E nëse nuk më besoni atëherë hiqnu meje (më lini të lirë)!” (Kur’an 44:21)

4. Bamirësia ndaj tij, duke u mbrojtur nga dëmi i tij. “Ti të keqen ktheje me më të mirën”
(Kur’an 23:96).

(Visited 108 times, 1 visits today)
Top