Segunda-feira, 27/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të mbrohemi nga mësyshi, magjia dhe xhindosja

Si të mbrohemi nga mësyshi, magjia dhe xhindosja

Kurani

Janë disa mënyra dhe metoda, nëse kujdesemi për to, do të ruhemi nga mësyshi, magjia dhe xhindosja:

1- Besimi i shëndoshë dhe i pastër nga çdo njollë e shirkut.

2- Mbështetja e fuqishme në Allahun dhe bindja se vetëm Ai sjell dëmin dhe dobinë.

3- T’i frikohemi vetëm Allahut dhe askujt tjetër veç Tij.

4- Kujdesi për faljen e pesë kohëve të namazit në xhemat.

5- Përmendja e madhe e Allahut dhe mbrojtja e vetes me lutjet e mëngjesit dhe mbrëmjes.

6- Pastrimi i shtëpisë nga fotot, statujat, qentë dhe instrumentet muzikore.

7- Lutja e shpeshtë, sepse të bën dobi për të gjitha situatat, për atë që të ka goditur dhe për atë që nuk të ka goditur.

8- Leximi i shumtë i Kuranit, sidomos të sures el-Bekare.

9- Ngrënia e shtatë kokrrave të hurmës axhve (lloj i veçantë i Medinës) në mëngjes.

10- Rukja fetare.

Përshtati: Bekir Halimi
(Visited 378 times, 1 visits today)