Sábado, 30/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Si të mbijetojm një sulmi në zemër kur jeni vetëm …!?

Si të mbijetojm një sulmi në zemër kur jeni vetëm …!?

sulmi ne zemer
Shumë njerëz janë vetëm kur ata pesojne një sulm në zemër, pa ndihmë, personi të cilit zemra eshte duke i rrahur në mënyrë jo të rregullt dhe që fillojne rrahjet të ndjehen të dobëta, ka vetëm afer rreth 10 sekonda të mbetura para humbjes vetëdijes.


Megjithatë, këta viktima mund të ndihmojnë veten e tyre duke u kollitur vazhdimisht dhe shumë fuqishëm.

  •   Frymëmarrje thellë duhet të merret para çdo kolle, dhe kollitja duhet të jenë thella dhe të zgjatura, si kur nxjerrim pështymë nga thellësia brenda gjoksit.
  •   Frymëmarrja dhe kolla duhet të përsëritet për çdo dy sekonda deri sa ndihma arrin, ose derisa zemra ndihet qe rrah normalisht përsëri.
  •   Frymemarrja duhet te jete e thellë pra merr thelle oksigjen në mushkëri dhe lëvizjet e kollitjes shtrydhin zemrën dhe mbajne gjakun qarkullim.

 Presioni shtrydhjes në zemër gjithashtu ndihmon atë të rimarrë ritmin normal. Në këtë mënyrë, viktimat nga sulmi në zemër mund të shkojn në një spital./mjeksiaislame/

Kontriboni duke shpërndarë/Share këtë e cila mund të shpëtojë jetën e një personi!

Perktheu dhe pershtati : Hana

Tags: