Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të kuptojme “miaou” e një maceje?

Si të kuptojme “miaou” e një maceje?

Si të kuptojme “miaou” e një maceje?

John Bradshaw, një studiues i madh i komunikimit të familjes së maces, dallon tinguj të ndryshëm duke iu dhënë atyre kuptime të lidhura me qëndrimin:

-Miaou e thatë dhe e shkurtër, me bishtin në anën e djathtë shpreh shpëtimin.
-Miaou e zgjatur më e ulë në fund: përshëndetje e shoqëruar me një kërkesë (ushqim, hapja e derës).
-Miaou me eksitim: shenjë mirëpritjeje me qëllim tërheqjen e vëmendjes nga personi tjetër .
-Miaou ritmike, e përsëritura dhe e shoqëruar me një lëvizje të shpejtë: është një tingull proteste në lidhje me diçka që nuk shkon mirë.
-Miaou me intensitet të ndryshueshëm, me bisht në pozicionin horizontal: kjo është një kërkesë e qartë seksuale nga femrat.
-Miaou e ngjirur, me volum të ulët është një thirrje seksuale për femrat dhe një kërcënim për meshkuj e tjerë të cilët duan të shkelin territorin e tyre./living.al/

(Visited 206 times, 1 visits today)