Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të kemi një shikim të shëndetshëm

Si të kemi një shikim të shëndetshëm

shikim

Së fundmi është bërë e mundur krijimi i disa lenteve të reja të cilat na vijnë në ndihmë për të pasur një sy sa më të shëndetshëm.

Këto lente që përdoren si “proteza”, vihen në sy para gjumit, për të fjetur me to. Përdorimi i tyre ndihmon në përmirësimin e shikimit tek fëmijët që kanë problem të parit afër.

Përshkrimi i këtyre thjerrëzave, që është botuar në zhurnalin Oftalmologjia e Avancuar dhe Sistemi Vizual, tregon se këto lente kryejnë efekt të përkryer në shërimin e syrit.

Deri më tani, këto lente kanë qenë në dispozicion për të rritur, ndërsa po bëhen përpjekje, që të krijohen edhe për fëmijë

(Visited 157 times, 1 visits today)