Segunda-feira, 30/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të forcojmë kujtesën ? Bëji këto dhe do filloj përmisimi

Si të forcojmë kujtesën ? Bëji këto dhe do filloj përmisimi

Si të forcojmë kujtesn ?

Kujtesa që të jetë e shëndeshme është shumë e rëndësishme që të ketë një kujdes në lidhje me ushqimet që do të konsumohen.

Truri i njeriut funksionon si një makinë komplekse dhe e fuqishme organike që kërkon ushqyesin e duhur për të funksionuar si duhet.

 

Ushtrimet fizike: Praktikimi i aktivitetit fizik në mënyrë të përditshme është bazë për të aktivizuar memorien dhe është çelës për kuptim dhe perceptim.

Mjalti natyral; i pari dhe më i rëndësishmi, ai është ilaç për shumë sëmundje, përfshirë edhe harresën. Këshillohet që të pihet esëll dhe i tretur në ujë, dhe të hash një orë pas pirjes së tij.

Xhenxhefili përmban lëndë dhe vlera të larta ushqyese për të gjithë trupin. Temjani; forcon zemrën, largon harresën.

Temjani përmban minerale të dobishme për shëndetin e trurit. Profeti Muhammed s.a.v.s. i kishte propozuar: „Përdore temjanin, sepse ai e mbush zemrën gjallëri dhe është ilaç kundër harresës.“

(Visited 1,039 times, 1 visits today)
Top