Quinta-feira, 21/11/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të dukeni i mençur?!

Si të dukeni i mençur?!
  • Flit qetë dhe qartë – Kur të flasësh, flit pastër dhe në një tempo. Fillo me mbajtjen e zërit në një nivel, sepse kur je i prirur për në bërtimë apo përshpëritje, mund të tingëllosh më pak inteligjent.
  • Flit me gramatikë korrekte – kur të flasësh, përdor gramatikë korrekte sa më shumë që mundesh. Mos u shqetëso në qoftë se tingëllon sikur ligjërim, por sigurohu që e folura yte është korrekte. Kur përdor gramatikë jo korrekte, i tregon njerëzve se nuk e kupton gjuhën amë. Kjo të bën të dukesh jo inteligjent.
  • Përdori dhe shqiptoj fjalët me korrekëtsi – në qoftë se nuk i shqipton dhe nuk i përdor fjalët e sakta, atëherë kjo të bën të dukesh se po shtiresh si i mençur. Përdori fjalët që me të vërtetë i di.
  • Largoji bëlbëzimat – në qoftë se belbëzon gjatë fjalimit me përdorimin e “hmm,” “ahh”, atëherë nga kjo lë të nënkuptohet se sa ngadalë mendon dhe është më e vështirë të kuptohesh.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Top