Quinta-feira, 8/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Si të bëjmë dua që të na e pranoj Allahu?

Si të bëjmë dua që të na e pranoj Allahu?

lutje pranoj

Prej shkaqeve qe e bejne duane (lutjen), te meritoje pranim tek Allahu eshte: Hapja e saj (duase) me falenderim dhe madherim ndaj Allahut, duke shfaqur dobesine pamundesine dhe pergjerimin e plote ndaj Tij.

– Musai (alejhi selam) pasi i ndihmoi dy vajzat qe tu jepnin uje bagetive, shkoi tek hija e nje peme, dhe i’u lut Allahut me ze te fshehte duke thene: ““Zoti im, çfarëdo dhuntie që të më japësh, unë jam nevojtar!” Kasas 24.

– Gjithashtu kur iu ngushtuan rruget dhe pa humbjen e popullit te tij, u lut duke thene: “Musai tha: “O Zoti im! Unë nuk kam fuqi për askënd tjetër veç vetes dhe vëllait, prandaj na veço neve prej këtij populli të pabindur!”Maide 25.

– Zekerija (alejhi selam), kur deshi te kishte femije, para se te bente duane (lutjen) tregoi para Allahut, dobesine dhe pamundesine e tij qe te kishte dicka ne dore, duke thene: “O Zoti im! Eshtrat tashmë më janë dobësuar, koka më ndriçon nga thinjat dhe asnjëherë nuk kam mbetur i zhgënjyer nga lutja ime për Ty, o Zoti im!”Merjem 4.

Tags: