Sábado, 28/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

SI TË BËHESH GRUA E SUKSESSHME? 

SI TË BËHESH GRUA E SUKSESSHME? 

SI TË BËHESH GRUA E SUKSESSHME? 

Shkruar nga I panjohur (Përktheu: Osman D. Gashi)

1. Përdorni bukurinë dhe ngacmimin tuaj që të fitoni zemrën e burrit tuaj. Të gjitha gratë kanë bukurinë e tyre trupore që Allahu subhanehu ve teala i ka bekuar me të. Pra përdorni këtë dhunti që ju ka dhuruar Allahu subhanehu ve teala për të fituar zemrën e burrit tuaj.

2. Kur burri juaj vjen në shtëpi, përshëndeteni atë me një përshëndetje të mahnitshme. Imagjinoni burrin tuaj që vjen në shtëpi dhe e gjen shtëpinë të pastër dhe të ajrosur dhe të gjen me një veshje tërheqëse, me drekë të përgatitur me kujdes, fëmijë të pastër dhe buzëqeshje të ëmbël, dhomën e gjumit të pastër – kjo do ta bënte që ai të dojë ty? Imagjinoni po ta bëni të kundërtën se çfarë mund të ndodh.

3. Rishikoni karakteristikat e hyrive të Xhenetit dhe mundohuni t’i imitoni ato. Kur’ani dhe Sunneti i përshkruajnë gratë e Xhenetit me karakteristika të caktuara. Siç janë mëndafshi që veshin, sytë e tyre të mëdhenj dhe të errtë, këngët për burrat e tyre, etj. Provoni, të vishni mëndafsh për burrin tuaj dhe vendosni Kohl në sytë tuaj për t’i rritur dhe këndoni burrat tuaj.

4. Gjithnjë vendosni stoli ari dhe mbani të vendosura në shtëpi. Prej viteve të hershme, vajzat e vogla e kanë stolisur vetveten e tyre me vathë dhe qafore (mbërthyese) dhe kanë veshur fustane të bukura – siç përshkruhen në Kur’an. Edhe si grua, vazhdo t’i mbash stolitë që ke dhe të veshësh fustane të bukura për burrin e tuaj.

5. Bëj shaka dhe luaj lojëra me burrin tënd. Sekreti i mashkullit: Ata kërkojnë gra që janë gazmore dhe që kanë ndjenjë për humor. Kur Pejgamberi (Paqja dhe bekimi i Allahut subhanehu ve teala qofshin mbi të!) i tha Xhabirit martoje ndonjërën e cila do të të bëjë për të qeshur dhe që ti e bën atë për të qeshur.

6. Falënderoje burrin tënd vazhdimisht për gjërat e mira që ai i bën. Pastaj falënderoje përsëri. Kjo është njëra nga metodat më të rëndësishme, kurse nëse është e kundërta dije që këto janë karakteristika të grave të xhehenemit.

7. Një fjalosje është një zjarr në shtëpi. Shuaje atë me një “Më fal” edhe nëse nuk është faji yt. Nëse ti e kthen një fjalë me një fjalë tjetër, ti po i hedh atij zjarri edhe më tepër dru. Shiko se sa me butësi mund të përfundojë një fjalosje, kur ju sinqerisht i thoni burrit tuaj, “Shiko, më vjen keq, më fal i dashur. Të bëhemi shokë.”

8. Gjithnjë mundohu ta kënaqësh burrin tënd, ai është çelësi yt për në Xhenet. Pejgamberi (Paqja dhe bekimi i Allahut subhanehu ve teala qofshin mbi të!) na ka mësuar neve që ndonjë grua e cila vdes në një gjendje me të cilën burri i saj është i kënaqur do të hyjë në Xhenet. Pra, kënaqe atë.

9. Dëgjo dhe bindu! Bindja ndaj burrit është Farz! Burri juaj është udhëheqës i shtëpisë. Jepja atij këtë të drejtë dhe respekt.

10. Bëj dua tek Allahu subhanehu ve teala që ta bëjë martesën dhe lidhjen tuaj të suksesshme. Të gjitha punët e mira janë prej Allahut subhanehu ve teala. Kurrë mos harroni të kërkoni prej Allahut subhanehu ve teala për të bekuar dhe pasur sukses martesa juaj e cila fillon në këtë botë (Dynja) dhe vazhdon – me mëshirën e Allahut subhanehu ve teala – në Xhenet.
Allahu subhanehu ve teala e di më së miri!

(Visited 106 times, 1 visits today)
Top