Quinta-feira, 4/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si ta perdorim temjanin ne aromaterapi?

Si ta perdorim temjanin ne aromaterapi?

Në aromaterapi përdoret për lirimin nga stresi, ngarkesa psikike, histeria dhe depresioni, larja me vajin e temjanit ndihmon në dhembjet menstruale dhe ndezja e rrugëve urinare. Ndihmon te bronkiti, asma, sinuziti, ftohjet e shpeshta dhe alergjitë.

Në hadith është shënuar se një njeri i ishte ankuar të dërguarit te All-llahut alejhi selam, se kishte kujtesë të dobët, prandaj i derguari i All-llahut, salAllahu alejhi we selam i kishte propozuar:
”Përdore TEMJANIN, sepse ai e mbush zemrën gjallëri dhe është ilaq kundër harresës”.Gjatë natës shkrij disa kokrra TEMJAN në ujë dhe atë tretësirë pije në mëngjes në lukth të zbrazët.
Disa nga dobitë e temjanit janë si vijon:
ndihmon shërimin e tuberkulozit, gjakrrjedhjes, dhembjes së barkut dhe diaresë,  ndihmon tretjen e ushqimit,  eliminon gazrat,  eliminon plagëzat dhe pezmatimet e syve,  ndihmon rritjen e indit të ri te të thatit e stomakut, ndihmon në rastet e belbëzimeve dhe rritë kujtesën.


(Visited 132 times, 1 visits today)
Top