Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Si t’a përdorim qumështin e bletës?

Si t’a përdorim qumështin e bletës?

Qumështi i bletës
Doza dhe mënyra e përdorimit:


1. Qumështi i bletës i freskët:
a) Për të rriturit: 500-1000 mg në ditë
b) Për fëmijët: 30-50% e dozës së të rriturve
2. Qumështi i bletës i tharë:
a) Përdoret me doza më të vogla se ai i freskëti, sepse ky humb 2/3 e peshës (nga uji) dhe nuk mbet prej tij veçse 1/3 dhe ajo është më e përqendruar. Pra, nga 300 mg qumësht blete të freskët përfitohen 100 mg qumësht blete të tharë.
b) Mënyra më e mirë për përdorimin e këtij qumështi të tharë është që të vendosësh sasinë e duhur nën gjuhë deri sa të tretet plotësisht, për rreth 2-5 minuta.
– Këshillohet që pas shërimit nga sëmundja, të mos përdoret për një apo dy muaj.
– Doza e përshtatshme për përdorim të përgjithshëm është 1-2 gram nga qumështi i bletës i freskët i përzierë me 100 gram mjalt blete, dhe të hash nga një lugë dy herë në ditë, një orë para buke.