Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si ta lodhim shejtani apo xhinin?

Si ta lodhim shejtani apo xhinin?

Si ta lodhim shejtani apo xhinin?

“Me të vërtet besimtari e lodhë shejtanin e tij ashtu si e lodhe udhëtari kafshën e tij gjatë udhëtimit” [Transmeton Ahmedi, Albani Hasen]

Ibën Kajjimi duke komentuar këtë hadithë thotë: “Ngaqë çdoherë që shejtani rebelohet, besimtari e kamxhikon me dhikër, nënshtrim, kërkim falje dhe adhurim, e shejtani është në dënim të ashpër”.

Kajsi bën Haxhaxhi thotë: “Më tha shejtani, u futa tek ti dhe isha sa një dem, ndërsa tani jam sa një zogë”
– I thashë: Po si kështu?
– Më dënon me Librin e All-llahut – u përgjigjë Shejtani.

(Visited 1,055 times, 1 visits today)