Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si ta largojme stresin?

Si ta largojme stresin?

pyetje pergjigje

Pyetësi: Shejhu ynë i nderuar, një motër muslimane thotë: cili është shërimi i stresit, brengës dhe ankthit?

Përgjigja: Shërimi i tyre bëhet përmes përkujtimit të All-llahut (azze ue xhel-le); duke e shpeshtuar përkujtimin e All-llahut, leximin e Kuranit, duke bërë dhikrin e mëngjesit dhe mbrëmjes..
Më e rëndësishmja prej këtyre gjërave, është falja e namazit.
Pejgamberi (sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem), nëse e brengoste ndonjë gjë, i drejtohej namazit, nëse atë e stresonte ndonjë gjë, ai i drejtohej namazit;
nafile apo farz qoftë namazi.
Ai i drejtohej namazit; kështu njeriu qetësohet me lejen e All-llahut.

(Visited 155 times, 1 visits today)
Tags:
Top