Segunda-feira, 30/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si ta bësh gruan tënde të lumtur?

Si ta bësh gruan tënde të lumtur?

Pritje të bukur
Pas kthimit nga puna, shkolla, udhëtimi ose çfarëdo që të ju ketë ndarë:
• Fillo me përshëndetje të mirë;
• Fillo me Esselamu Alejkum dhe buzëqeshje. Selami është tradite e Muhamedit alejhi selam dhe bej dua edhe për atë;
• I shtrëngo dorën dhe lëri lajmet e këqija për më vonë!

Fjalimi i ëmbël dhe ftesat për të ngrënë
• Zgjidh fjalët pozitive dhe largoju atyre negative;
• Kij vëmendjen kur ti dhe ajo flet;
• Flit me qartësi dhe përsërit fjalët nëse është e nevojshme derisa ajo t’i kuptojë;

• Thirre me emra të mirë të cilat ajo i do

Mirësjellje dhe zbavitje
• Kalo kohë duke biseduar së bashku;
• Përhap tek ajo lajmet e mira;
• Mbaji mend kujtimet tuaja të mira, të përbashkëta.

Lojërat dhe zbavitjet
• Qeshu dhe ki ndjenja për humor;
• Luani dhe garoni mes veti në sporte ose gjëra tjera;
• Flisni me të për të shikuar lloje të lejuara (hallall) të argëtimit;
• Largohuni nga gjërat e ndaluara (haram) gjatë argëtimit.

Ndihma në punët shtëpiake
• Të bësh atë që si individ mundesh/dëshiron të e bësh që ndihmon, posaçërisht nëse ajo është e lodhur ose e sëmurë;
• Më e rëndësishme është të bërit me dije se e vlerëson dhe çmon punën e sajë të vështirë.

Konsultimi (Shurah)
• Posaçërisht në gjërat familjare;
• Të bërit që ajo të ndjehet që mendimi i saj është i rëndësishëm për ty;
• Studimi me kujdes i mendimit të saj;
• Të qenit i gatshëm për të ndërruar mendimin tënd me të sajin nëse mendimi saj është më i mirë;
• Falënderimi i saj për ndihmën në dhënien e mendimeve.

Të vizituarit të tjerët
• Zgjedhja e njerëzve të mirë, të ngritur, për të ndërtuar marrëdhënie. Ka shumë shpërblim të madh në vizitimin e të afërmve dhe njerëzve të devotshëm. (Nuk duhet kaluar kohën kot gjatë vizitës!);
• Pasja kujdes për të paraqitur sjellje Islame gjatë vizitave;
• Mos e detyro të vizitojë ata me të cilët nuk ndjehet e rehatshme.

Përkrahja financiare
• Burri duhet të jetë zemërgjerë brenda mundësive të tij financiare. Ai nuk duhet të jetë koprrac me parat e tij (as shpenzues në të kotë);
• Ai fiton shpërblim për gjithë atë që shpenzon për mbështetjen e saj, qoftë edhe për një copë të vogël buke me të cilën ai e ushqen atë nga duart e tij (hadith);
• Ai inkurajohet fort për t’i dhënë asaj para se ajo të kërkojë nga ai.

Era e mirë dhe zbukurimi fizik
• Largimi i qimeve nga nënsqetullat dhe pjesët intime, sipas sunnetit;
• Gjithmonë të qenit i pastër dhe në rregull;
• Parfumoju për atë (për qejf të gruas)./xhamiambret/

(Visited 132 times, 1 visits today)
Top