Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Si silleni me gruan tuaj gjatë periudhës së menstruacioneve të saj

Si silleni me gruan tuaj gjatë periudhës së menstruacioneve të saj

Si një njeri që jeni duhet menduar të jeni të mëshirshëm me gruan tuaj gjatë periudhës menstruacioneve të saj!

si te sillemi
Një sondazh tregoi se 80% e grave gjatë periudhës se menstruacioneve vuajnë nga stresi, zemërimi dhe ndjehen te rraskapitura, … përveç ketyre ato kane edhe disa ankesa të tjera si dhimbje të stomakut, këmbëve dhe dhimbje prapa shpine.

Dhe ju duke qene një njeri i dashur I saj, duhet mbështetur atë gjate periudhës se menstruacioneve.

*Ka disa këshilla vendimtare të dini si te silleni me të:

1. Nuk duhet qëndroni larg saj, per shkakun sa ajo ndihet e shmangur dhe refuzuar
2. Të përpiqeni të jeni i butë dhe kendshem me të dhe prano ndryshimet e saj qe duken edhe ne humorin e saj
3. Gruaja në periudhën menstruacioneve ndihet më shumë e brishte se ditët normale, përpiquni të flirtoni me gruajen tuaj, ajo nuk do të ngurrojë
4. Flirtimi zvogëlon dhimbjet e saj
5. Ndihmojeni atë në punët në shtëpi dhe të përpiqeni ta mbani të qeshur, mos u shfaquni i mërzitur kur e ndihmoni!

Burrat duhet shkojne gjurmëve Profetit Muhamed (alejhi selam) në trajtimine grave te tij gjatë periudhave menstruacioneve te tyre!
Ai ishte i mirë dhe I kendshem me ta gjatë periudhave menstruacioneve.
Percjell Ai’sha se në periudhën e saj te menstruacioneve nëse ajo pinte prej një gote, profeti Muhamedi alejhi selam vënte buzët e tij mbi të njëjtin vend pirjes se Aishes dhe pinte pas saj … edhe Ai ngrënte nga ajo që ajo ngrënte !

Profeti Muhamed alejhi selam është një njeri me të gjitha kuptimet, i sjellshem, i kendshem, një burim i dashurisë, ai ishte një njeri i madh …!

Dhe pas gjithe këtyre viteve Psikologet arritin në përfundimin se si duhet njerëzit të sillen me grate e tyre gjatë periudhes se menstruacioneve.

Gjithashtu,Aishja ka thënë se:
”Profeti Muhamed alejhi selam mbeshtetej ne kembet e saj gjate menstruacioneve dhe lexonte Kuran…”, me pak besim e ben gruan te ndjehet mire dhe asnjehere e refuzuar, dashuri te forte ne mes juve dhe gruas tende!
Grate kane nevoje te ndiejne se jane rrethuar me dashuri gjate menstruacioneve per shkake ndryshimeve konstante kete periudhe, keshtu qe vetem mundohuni te jeni i sjellshem dhe ndihmojeni te mos e rrise stresin e saj!

Përshtati: Dr.Uvejsi