Quarta-feira’, 27/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si shpërndahet Tuberkulozi te tjerët?

Si shpërndahet Tuberkulozi te tjerët?

tuberkulozi

Si Shpërndahet Tuberkulozi Te Tjerët?

Tuberkulozi Pulmonar (i mushkkërive) është sëmundje ngjitëse. Shpërndahet kur personi i cili ka Tuberkuloz Aktiv nxjerr ajër në të cilin ka baktere të tuberkulozit dhe kështu personat tjerë e thithin atë ajër me baktere. Një person i infektuar liron edhe më shumë ajër kur ai apo ajo kollitet apo qeshet.

Nëse tuberkulozi është në vendet tjera të trupit atëherë nuk shpërndahet edhe aq lehtë tek të tjerët.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Top