Quinta-feira, 4/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si ka zbritur Kur’ani në muajin e Ramazanit kur e dimë që praktikisht ai ka zbritur për 23 vjet me radhë në kohë dhe vende të ndryshme?

Si ka zbritur Kur’ani në muajin e Ramazanit kur e dimë që praktikisht ai ka zbritur për 23 vjet me radhë në kohë dhe vende të ndryshme?

Shumë njerëz pyesin:

Si ka zbritur Kur’ani në muajin e Ramazanit kur e dimë që praktikisht ai ka zbritur për 23 vjet me radhë në kohë dhe vende të ndryshme?

Përgjigjen e kësaj cështjeje e jep Ibn Abbasi i cili thotë: Kur’ani fillimisht ka zbritur në Natën e Kadrit i gjithi nga Allahu në qiellin e dunjasë në një vend që quhet “Bejtul-Izzeh” . Pastaj i është zbritur Profetit Muhamed (a.s) pjesë-pjesë për 23 vjet sipas rastit dhe nevojës.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Top