Quarta-feira’, 22/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si e zhvillon vitamina C trurin?

Si e zhvillon vitamina C trurin?

truri

Një studim i ri i ka treguar se mungesa e vitaminës C mund ta dëmtojë zhvillimin e hershëm të trurit te të porsalindurit.
Rezultatet nga ky studim i publikuar në revistën ‘The American Journal of Clinical Nutrition, tregonë se truri është shumë i ndjeshëm në deficitin sa më të vogël të vitaminës C.

Sasia më e madhe e vitaminës C është e përqendruar në qelizat nervore të trurit, ndërsa në rastet e nivelit të ulët të saj, truri merr gjithë sasinë e vitaminës C përvete, që tregon rëndësinë e kësaj vitamine përzhvillimin dhe aktivitetin etrurit.

Meqenëse edhe njerëzit duhet ta sigurojnë këtë vitaminë me anë të ushqimit, autorët e studimit pohojnë se marrja adekuate e vitaminës C te shtatzënat dhe femrat që japin gji, ka rëndësi vendimtare përzhvillimin mendortë fëmijës.

(Visited 216 times, 1 visits today)
Tags:
Top