Sábado, 24/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si duhet të veprojmë në rast të goditjes (pikës) në tru dhe cilët janë simptomat?

Si duhet të veprojmë në rast të goditjes (pikës) në tru dhe cilët janë simptomat?

fast

Si duhet të veprojmë në rast të goditjes (pikës) në tru dhe cilët janë simptomat:
Përdoreni rregullën ,, F.A.S.T”
1. FYTYRA-Kontrollo vallë njëra anë e fytyrës a është e varur. Kërko që personi të buzëqesh.
2.DUART- Kontrollo vallë njëra dorë a është e dobësuar ose e mpirë. Kërko nga personi ti ngreje të dy duart se bashku. Vallë njëra dorë ka tendencë për rënie(lëshim).
3. TË FOLURIT- A është të folurit e paqartë. Kërko nga personi të përsërisë fjali të thjeshta. Vallë personi i persëriti saktë fjalitë.
4.KOHA- Nëse te personi vërejme disa nga këto simptomat e lartëcekura kërkoni ndihmën e shpejte (194) ose dërgojeni në spital menjëher.

(Visited 89 times, 2 visits today)