Domingo, 26/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si dihet që është Nata e Kadrit?

Si dihet që është Nata e Kadrit?
Si dihet që është Nata e Kadrit?
1. Shihet, gjegjësisht shihen shenjat e saja.
2. Shihet në gjumë.
3. Ndjehet shpirtërisht. Këtë gjë e kanë pohuar Ibni Tejmije (Mexhmu el-Fetava, 25/286) dhe Albani në një prej ligjëratave të tij.
Shënim: Kushdo që e sheh Natën e Kadrit, le ta mbajë fshehtë, siç ka thënë Imam Neveviu (El-Mexhmuë, 6/453).
Mbajtja fshehtë preferohet për shkak se:
1. Ajo është mrekulli (keramet) dhe këto nuk publikohen.
2. Në mënyrë që të mos vetmashtrohet se kinse ky është i përzgjedhuri, i miri, i devotshmi.
3. Që njerëzit të mos i ikin përkushtimit ndaj adhurimit dhe kërkimit të Natës së Kadrit.
4. Që ta ruajë veten nga zilia e njerëzve.
Po kështu nuk e publikon as nëse e sheh në ëndërr.
(Visited 98 times, 1 visits today)