Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si diagnostikohen hemorroidet?

Si diagnostikohen hemorroidet?

Si diagnostikohen hemorroidet?

Një diagnostikim i sakte mund të bëhet vetëm nga mjeku. Është shumë e rëndësishme që ju të paraqiteni tek mjeku specialist në momentin që keni hemorragji sepse ajo mund të jetë shenje e sëmundjeve të tjera të traktit tretës përfshi dhe kancerin(kolorektal) i zorrës së trashë.

Doktori do të ekzaminoje anusin tuaj nëpërmjet “touché rectale” ekzaminim digjital e cila realizohet me gisht të lubrifikuar për të prekur anomalite përreth.

Një tjetër ekzaminim për hemorroidet është ai me anoskop, një tub i ndriçuar që lejon pamjen e anusit nga brenda për te vlerësuar hemorroidet e brendshme.

Për të përjashtuar mundësinë e ndonjë sëmundje tjetër të traktit tretës është shumë e rëndësishme të kryhet vidoekolonoskopia.

(Visited 166 times, 1 visits today)