Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

SHTYLLA E SADAKASË NË PERANDORINË OSMANE.. (DORA E MAJTË NUK E SHEH TË DJATHTËN)

SHTYLLA E SADAKASË NË PERANDORINË OSMANE.. (DORA E MAJTË NUK E SHEH TË DJATHTËN)

No automatic alt text available.

SHTYLLA E SADAKASË NË PERANDORINË OSMANE..
(DORA E MAJTË NUK E SHEH TË DJATHTËN)

Në këto shtylla të vendosura pranë xhamive, nuk hidhej para për xhaminë. Por për të varfërit..

Aty dikush vinte dhe fuste dorën për të lënë sadaka. Pastaj mund të vinte i varfëri dhe fuste dorën për ta marrë.. Ama nuk kuptohej a mori para apo la para..

MENCURI OSMANE

Image may contain: outdoor

No automatic alt text available.

(Visited 179 times, 1 visits today)