Quarta-feira’, 15/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shtatzënë dhe alkool, ndikimi tronditës te inteligjenca e fëmijës 

Shtatzënë dhe alkool, ndikimi tronditës te inteligjenca e fëmijës 

Shtatzënë dhe alkool, ndikimi tronditës te inteligjenca e fëmijës
Edhe pirja në mënyrë të moderuar në shtatzëni mund të ketë një impakt negativ te zhvillimi i inteligjencës te fëmija.
Një studim i fundit tregon se nëse një fëmijë do jetë apo jo inteligjent, kjo varet edhe nga sasia e alkoolit që pi nëna gjatë shtatzënisë.
Studimi në fjalë u botuar në revistën “PLoS ONE” tregon analizat e bëra te 4000 nëna dhe 4167 fëmijë që bënin pjesë në studim për të zbuluar ndikimin e alkoolit në shtatzëni dhe ndikimi te zhvillimi mendor i fëmijës.
Gratë e mbajtura në shqyrtim që pinin alkool edhe pse në mënyrë të moderuar lindnin fëmijë më pak inteligjentë në raport me ato femra që nuk kishin pirë alkool në shtatzëni.
Mutacionet e ADN te fëmijët, sipas studiuesve thuhet se janë të lidhur ngushtësisht me stilin e jetës dhe pozicionin social të personit.
Risia e këtij studimi është fakti se konsumi i alkoolit në shtatzëni edhe pse në masë të konsideruar si të padëmshme, kanë ndikim negativ te inteligjenca e fëmijës duke bërë që inteligjenca e fëmijës të lerë për të dëshiruar.
Allahu xh.sh. në Kur’anin Famëlartë thotë: “O ju që besuat, s’ka dyshim se vera, bixhozi, idhujaria dhe hedhja e shigjetës (për fall) janë vepra të ndyta nga shejtani. Pra largohuni prej tyre që të jeni të shpëtuar”.
Alkooli në Islam është haram. Ai që e pi alkoolin ka bërë gjynah të madh, sepse e ka thyer urdhërin e Allahut xh.sh.
Kur Allahu e ndaloi alkoolin, atë e ndaloi në përgjithesi d.m.th, edhe pirjen, edhe blerjen, edhe shitjen, etj, pra e ndaloi edhe tregtinë me alkool, ai që meret me tregëtin e alkoolit, ai merret me haram, kurse ne Islam nuk lejohet tregëtia me haram.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Top