Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Shtatë shenjat kur dikush është xheloz për ju dhe si ta shmangni këtë

Shtatë shenjat kur dikush është xheloz për ju dhe si ta shmangni këtë

Këto shtatë shenja të xhelozisë janë mënyra e përsosur për të zbuluar nëse dikush është super xheloz për ju …

Në rast se po pyesni nëse miqtë tuaj janë në të vërtetë xhelozë për ty në vend që të jenë të lumtur, mund t’i mbani këto shtatë shenja të dukshme në mendje.

1. Ata nuk ndihen vërtet të lumtur për arritjet tuaja.
Numri një shenjë se dikush nuk është me të vërtetë i lumtur për ju është kur ata ju japin falënderim të rremë ose rrokulliset sytë kur ju përgëzojnë. Ata “veprojnë fallco kur ju u tregoni atyre një lajm të mirë.” WikiYeah i përshkruan ato si “komplimente të pasinqertë”. Kjo është një shenjë klasike e xhelozisë.

2. Ata përpiqen të pakësojnë arritjet tuaja.
Një shenjë klasike e xhelozisë është kur një mik përpiqet të ulë arritjet tuaja dhe të përpiqet t’i minimizojë ose zvogëlojë ato. Kjo është një mënyrë që ata të përpiqen për të niveluar fushën e lojës

3. Ata po te imitojnë ty.
Imitimi shpeshherë është një shenjë e xhelozisë. Dikush që është xheloz për arritjet tuaja, mund të dëshirojë të përpiqet t’i replikojë ato dhe çfarë mënyre më të mirë për ta bërë këtë, sesa të imitojë dikë. Sipas WikiYeah dikush mund të jetë duke u përpjekur për të kopjuar lëvizjet tuaja në mënyrë që ata të mund të jenë ashtu si ju.

4. Ata vazhdimisht konkurrojnë me ju.
E vetmja gjë më e dukshme sesa dikush që imiton ju është kur ata janë në konkurrencë të hapur me ju. Sipas nxitim, duke qenë tepër konkurrues shkon krah për krah me të qenit xheloz. WikiYeah përshkruan shumë mënyra se një mik mund të konkurrojë me ju dhe nëse mendoni për të, ka shumë pak.

5. Negativitet të përgjithshëm.
WikiYeah thotë se mund të ndihet sikur “ju urrejnë për asnjë arsye. Negativiteti mund të jetë më pasiv por po aq toksik. Nëse shoku juaj po reagon negativisht në arritjet tuaja, ata janë më shumë se sa xhelozë për ato arritje.

6. Ata të dekurajojne vazhdimisht
WikiYeah e përshkruan këtë në mënyra të ndryshme. Miku yt mund të të kritikojë ose t’ju kujtojë vazhdimisht dështimet tuaja të kaluara. Miqte që janë duke ju dekurajuar ju janë xheloz.

7. Ata janë të obsesionuar me statusinsocial
Nëse miku juaj është vazhdimisht i obsesionuar me statusin social dhe ekonomik, ka një shans të mirë se ata janë xheloz për statusin tuaj, sipas nxitim. Dikush që është i obsesionuar me këto gjëra ka të ngjarë që të bëhet xheloz në të dy mënyrat. Konsideroni një person i cili është i obsesionuar me këto gjëra me kujdes.

Mënyra më e mirë për të shmangur gjithë këtë është të jesh i sinqertë në lidhje me të.
Jini të hapur dhe të ndershëm me miqtë tuaj. Nëse e ndieni këtë xhelozi atëherë ndoshta duhet të flisni për këtë me shokun e tyre. Më mirë akoma, ndoshta ju duhet t’i dëgjoni më shpesh ose sinqerisht t’i përgëzoni ato në një nga arritjet e tyre. Pjesa më e madhe e kohës xhelozia mund të shkaktohet nga mungesa e njohjes në pjesën e miqve tuaj. Mendoni se ndoshta shoku juaj ka nevojë për një goditje në anën e pasme më shumë se keni kuptuar.

Burimi: /davidwolfe.com/
©gatuajshendetshem/ Përktheu: Edlira H./