Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shtatë porosi në rrugën e lumturisë

Shtatë porosi në rrugën e lumturisë

Shtatë porosi në rrugën e lumturisë

Ebu Dherri, radijall-llahu anhu, ka thënë: “Më ka urdhëruar i Dashuri im, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, me shtatë gjëra:

1- Ti dua të varfërit dhe të jem afër tyre;

2- Ti shikoj ata që janë ndër mua e jo ata që jan mbi mua;

3- Të kujdesem për farefisin edhe nëse ma kthejnë shpinën;

4- Mos të kërkoj prej askujt asgjë;

5- Ta them të vërtetën edhe nëqoftëse është e hidhur;

6- Mos të frikohem për hirë të All-llahut prej prej qortimit të askujt:

7- Të them sa ma shumë: ‘la haule ve la kuvvete il-la bil-lah’ sepse këto fjalë janë thesar nën arshin e All-llahut”. (Sahih, transmeton Ahmedi).

(Visited 91 times, 1 visits today)