Sábado, 4/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Shtate llojet e gjumit!

Shtate llojet e gjumit!

7 llojet e gjumit

1 .Gjumi i të shkujdesurve: Ata flenë nëpër mexhliset ku përmendet Allahu dhe i Dërguari Tij, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të!

2. Gjumi i të fatkeqëve: Ata flenë gjatë kohës së namazit!

3. Gjumi i të mallkuarve: Ata flenë gjatë kohës së namazit të sabahut!

4.Gjumi i të ndëshkuarve: Ata flenë mes ezanit të sabahut dhe lindjes së diellit. Qëllimi është se njeriu do të ndëshkohet me dënim të vërtetë, ngase në këtë kohë shpërndahen furnizimet dhe bereqeti për çdo ditë për njerëzit, dhe kjo është po ashtu edhe koha e pranimit ët lutjeve.

5. Gjumi i rehatshëm: Është ai gjumë i cili e rehaton njeriun, dhe të gjitha ëndrrat që i sheh janë të vërteta.

6. Gjumi i pëlqyer: Është gjumi i cili bëhet mes drekës dhe ikindisë.

7. Gjumi i urrejtur: Është ai i cili bëhet mes akshamit dhe jacisë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Tags: