Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shtate gjërat që gratë duhet të dinë për celulitin

Shtate gjërat që gratë duhet të dinë për celulitin

Shtate gjërat që gratë duhet të dinë për celulitin

‘’Celuliti është shumë i zakonshëm, 93 për qind e grave e kanë!” Thotë Dr Engelman. “Gjëja e parë që gratë me celulitin duhet të dinë është se ata nuk janë vetëm.” Shumica dërrmuese e grave kanë të paktën disa nga këto gropat e tmerrshëm të yndyrës”.

Celuliti është i padëmshëm dhe jo një sëmundje
Megjithëse ne e urrejmë, celuliti është krejtësisht normal. “Celuliti nuk është sëmundja që media na bën të mendojmë!” Thotë Tanya Kormeili, MD, një dermatolog i certifikuar në California. Klinika Mayo thotë se celuliti nuk është një gjendje e rëndë mjekësore, por mund të jetë e papërshtatshme dhe të ndiheni vetëdijshëm për të veshur pantallona të shkurtra ose për një kostum banje.
Ushtrimet mund të ndihmojnë në trajtimin e celulitit
“Meqë celuliti është yndyrë, yndyra e tepërt mund të kontribuojë në shfaqjen e celulitit. Rritja e tonit të muskujve dhe ushtrimi mund të minimizojë celulitin “, thotë Dr. Engelman. Dr Katz pajtohet: “Në përgjithësi, çelësi për zbutjen e celulitit është humbja e peshës e kombinuar me ndërtimin e muskujve që qëndrojnë nën xhepat e yndyrës. Shumica e grave kanë celulit në kofshë dhe vithe, kështu që ushtrimet më efektive për heqjen e celulitit janë, squats, dhe lunges “. Dr. Katz thotë se vetëm ndryshimet e jetesës nuk janë të mjaftueshme për të reduktuar celulitin. Disa nga trajtimet më të mira të celulitit janë jo-kirurgjikale dhe kërkojnë shumë kohë pa ndërprerje.
Ushqimi mund të ndikojë gjithashtu në trajtimin e celulitit
Të kesh një dietë të shëndetshme është pozitive për trupin tuaj, antioksidantët dhe omega-3 mund të jenë miku më i mirë i gruas në luftimin e celulitit, sepse ndihmojnë në shkrirjen e qelizave të yndyrës dhe forcimin e lëkurës dhe indit lidhës”, thotë Dr. Katz. “Unë rekomandoj ushqime si fara liri, manaferra, dhe salmon. Kakaoja natyrore është e ngarkuar me antioksidantë, kështuqë çokollata e zezë është pjesë e mirë e çdo diete kundër celulitit.
Celuliti ka një komponent gjenetik (edhe gratë e dobëta kanë celulit)
Gratë që kanë celulitin kanë tendencë të kenë mama, motra, teze apo hallë me celulitin, pa marrë parasysh sa janë të hollë ose në formë. Dr. Katz thotë, “Një nga keqkuptimet më të mëdha në lidhje me celulitin është se humbja e yndyrës së trupit vetëm do ta zvogëlojë pamjen e saj. Unë kam trajtuar celulitin në gratë që janë vrapuese në maratona dhe ende kanë celulit.” Celuliti është gjenetik, kështu që ndërsa edhe të gratë e dobëta mund ta kenë atë. ”
Meshkujt rrallë kanë celulit për shkak të strukturës së lëkurës së tyre
Mos harroni se celuliti është kur yndyra nën lëkurë kalon nëpër shtresën e dytë të lëkurës duke shkaktuar një efekt gunge apo grope. Kjo ndodh kryesisht tek gratë, sepse indet e tyre mbështetëse janë më të buta dhe ato janë më të prirura ndaj tij, ndoshta sepse trupat e grave duhet të shtrihen aq shumë për të akomoduar një fëmijë në rritje. “Kjo është një çështje anatomike me trupat tanë si gra. Jo faji ynë! Biologji! “, thotë Dr. Kormeili. Prandaj, kremrat nuk mund të bëjnë asgjë kundër celulitit,”thotë ajo.
Kujdes ndaj trajtimeve të shtrenjta kundër celulitit 
Ju lutem, mos humbni paratë tuaja të fituara me vështirësi për pretendime që nuk do të japin me të vërtetë rezultatet që dëshironi “, thotë Dr. Kormeili. Nëse celuliti është një shqetësim i vërtetë, është mirë që të kontaktoni një dermatolog të certifikuar për të diskutuar opsionet tuaja pasi ka disa trajtime që mund të ndihmojnë por ato kërkojnë ndërhyrjen e një mjeku. Këto janë produkte të tjera të kushtueshme që dermatologët dëshirojnë që ju të mos përdorni.
Kafeina mund të përmirësojë strukturën e lëkurës
“Shumica e kremrave që luftojnë kundër celulitit përmbajnë kafeinë si përbërësin e tyre aktiv, gjë që mund të jetë më e dobishme se sa imagjinoni kur zbatohet në mënyrë fetare”, thotë Dr. Engelman. “Kjo është për shkak të efekteve të përkohshme që ka kafeina në trup, të cilat aktualisht janë të zgjatura për efektet e përditshme. Ajo zvogëlon qelizat e yndyrës duke i dehidruar ato. “Dr. Engelman sugjeron aplikimin e këtyre kremrave me një masazh agresiv ose një lëvizje të lëkundshme për të ndihmuar në penetrimin dhe për të parë rezultate më të mira.

Burimi: Reader’s digest
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 275 times, 1 visits today)
Top