Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Shqipëri-Greqi, “luftë diplomatike”

Shqipëri-Greqi, “luftë diplomatike”

Një preje mediave më të rëndësishme italiane, TGCom Mediaset ka pasqyruartensionet e fundit mes Shqipërisë edhe Greqisë të cilat çuan edhe në “mbylljen” e përkohshme të kufirit mes dy vendeve.

shqiperi greqi
“Tensionet e forta të ditëve të fundit mes Greqisë dhe Shqipërisë kanë sjellë mbylljene kufirit mes dy vendeve, që në mënyrë reciproke kanë refuzuar hyrjen e qytetarëve të njër-tjetrit. Shkak i “luftës diplomatike” është një çështje mes Kishës Ortodokse shqiptare, e lidhur ngushtë me Athinën dhe Bashkisë së qytetit të vogël të Përmetit, në jug të Shqipërisë, për pronësinë mbi një godinë publike”, shkruan një prej mediave më të rëndësishme në Itali, TGCom Mediaset.