Sexta-feira, 27/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Shqetësime rreth pakësimit të numrit të bletëve

Shqetësime rreth pakësimit të numrit të bletëve

bleta humbjeBletët janë thelbësore në polenizimin e të lashtave dhe dhe pemëve frutore. Një vdekje masive e bletëve mund të kërcënojë furnizimin e botës me ushqim.

Bletarët amerikane raportojnë humbjen e më shumë se 30% të kolonive të bletëve të tyre gjatë dimrit që sapo kaloi

Raporti i së martës nga Departamenti amerikan i Bujqësisë thotë se kjo humbje është 42% më e lartë se dimrin e një viti më parë.

Shkencëtarët janë duke u përpjekur për të gjetur se çfarë po e shkakton vrasjen e mbletëve në botë. Ekspertët dyshojnë për parazitë, sëmundje gjenetike, apo pesticide, por shkaku i saktë mbetet i panjohur

Bashkimi Evropian ka njoftuar se po heq nga përdorimi 3 lloj pesticidesh që mund të jenë përgjegjës për vrasjen e bletëve

Bletët janë thelbësore në polenizimin e të lashtave dhe dhe pemëve frutore. Një vdekje masive e bletëve mund të kërcënojë furnizimin e botës me ushqim.zeriamerikes/