Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

SHPUTAT E KEMBEVE – PERGJEGJESE PER ORGANET

SHPUTAT E KEMBEVE – PERGJEGJESE PER ORGANET

shputa

Prej kohësh është vërtetuar se në shputat e këmbëve janë përqëndruar fundet nervore, të cilat janë përgjegjëse për organet e ndryshme të trupit.

Për këtë arsye, rrethet e shkencëtarëve të shëndetit rekomandojnë ecjen zbathur, pasi një sipërfaqje jo e lëmuar e kontaktit më shputat e këmbëve i ngacmon dhe masazhon këto funde nervore dhe në këtë mënyrë ato vitalizojnë organet përgjegjëse me to.

Sa herë që iu paraqiten raste oportune për të ecur zbathur, mos u kurseni: hiqni këpucët, lidhni lidhëset e tyre me njëra-tjetrën, varini ato në qafë dhe ecni zbathur! Këto raste mund të paraqiten gjatë ditëve të pushimeve në resortet malore ose në bregdet; gjatë udhëtimeve përgjatë një asfalti të ashpër, ose në një lojë futbolli.

Mos hezitoni, pasi organizmi juaj do t’ju jetë mirënjohës për këtë!