Sexta-feira, 7/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shpjegimin e ëndërave mund ta bëjnë këto njerëz

Shpjegimin e ëndërave mund ta bëjnë këto njerëz

Resulullahu a.s thuhet se ka pohuar që ëndrrat janë pjesë përbërëse e dyzet pjesëve të Profecizmit (Nebuvah). Prandaj çdo njeri nuk është në gjendje të bëjë interpretimin e tyre. Shpjegimin e ëndërave mund ta bëjnë këto njerëz.

1. Ai duhet të ketë njohuri të mjaftueshme të tefsirit të Kur`anit.
2. Ai duhet të jetë Hafiz i Haditheve (thënieve) të Profetit a.s.
3. Duhet ta dijë gjuhën Arabe.
4. Të dijë mirë etimologjinë e fjalëve që të dijë sa më mirë të kuptojë prejardhjen e saj.
5. Ai duhet ta njohë mirë Natyrën dhe gjendjen e Popullit.
6. Ai duhet të njohë mirë Bazat dhe Parimet e interpretimit.
7. Ai duhet të jetë Shpirtërisht i pasur.
8. Ai duhet të ketë Moral të pastër të lartë dhe duhet të jetë i sjellshëm, dhe Besnik.

(Visited 122 times, 1 visits today)