Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shpërdorimi i parave dhe i mosnjohjes së mënyrës për të kursyer, shpeshherë shkakton kontradikta midis bashkëshortëve

Shpërdorimi i parave dhe i mosnjohjes së mënyrës për të kursyer, shpeshherë shkakton kontradikta midis bashkëshortëve

Problemi: Shpenzimet e tepërta

Shpërdorimi i parave dhe i mosnjohjes së mënyrës për të kursyer, shpeshherë shkakton kontradikta midis bashkëshortëve.

Zgjidhja

Këto janë disa mënyra kursimi, që do të ndikojnë në përmirësimin e buxhetit shtëpiak:

1- Zbatimi i parimit të përparësive dhe renditjes së kërkesave sipas rëndësisë.

2- Diskutimi i përjavshëm me gratë për nevojat e tyre, duke përcaktuar cilat janë ato më parësore, në mënyrë që të shihet mundësia e kombinimit .

3- Kënaqja me gjërat që ndodhen, duke mos blerë plaçka me çmimet më të larta dhe duke mos krijuar nevoja të reja.

4- Të kuptuarit se Islami e ka ndaluar shpërdorimin dhe shpenzimet e tepërta, sepse Allahu (xh.sh.) ka thënë: “Hani e pini, por mos e teproni, sepse Ai nuk i do shpërdoruesit”.

(Visited 131 times, 1 visits today)