Terça-feira, 2/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

SHOKU YT

SHOKU YT

SHOKU YT

Njeriu eshte qenie sociale, nuk mund te jetoj i vetmuar, ai patjeter duhet te shoqerohet me dikend. Ky shoqerim i yni me te tjeret, patjeter se lene gjurme ne ne, qofshin ato te mira apo te keqija, varesishte prej asaj se me kend shoqerohemi.
Shoku i mire, do te mesoj te miren,ndersa shoku i keq te keqen.
Mos mendo se ai qe shoqerohet me ty ne pune te keqija eshte shok i yti. Shiqo se cfare gjurme ka lene ai ne ty. A te ka mesu me perdor duhanin, drogat, alkoolin, apo shkurjen me femra te huaja…Nese e pohon kete dhe e sheh se vertete ai t’i ka mesu keto gjera qe e hidherojne Allahun,atehere largohu prej tij.
Por, nese shoku yt, te ka largu nga keto gjera te keqia dhe te ka mesu me fale namaz,t e ka mare ne xhami, apo te ka njoftu me shoke te mire, atehere ate e ke mik,shoqerohu me te dhe mos e le te largohet nga ti.
Sa bukur e ka thene Pejgamberi alejhi selam: “Shembulli i shokut të mirë dhe shokut të keq, si shitësi i parfumit dhe farkëtarit, Sa i përket shitësit të miskut, ai ose do të japë diç nga misku ose së paku do të dalësh nga ai me aromë të mirë. Ndërsa farkëtari ose do t’i djegë rrobat tuaja, ose së paku do të dalësh nga ai duke ndier një erë te neveritshme”. Mutefekun alejhi.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Top