Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shoku i dashur

Shoku i dashur

Shoqërues i dashur dhe i respektuar, me të cilin gëzohen njerëzit dhe nxitojnë të shoqërohen me të, është ai që është i zbukuruar me këto cilësi:
a. Dije të dobishme për njerëzit.
b. Sjellje të mirë, shpirtlehtë dhe që bën shaka e loja të bukura.
c. Nxiton t’i shërbejë shokët dhe bën gara në këtë.
d. Është fisnik, nuk i dhimbset pasuria e as personaliteti i tij.
Ai që nuk është i zbukuruar me këto cilësi le ta dijë se është i rëndë me njerëzit. Shoqërimi i tij me të tjerët është mirësjellje nga e cila vetë ai lodhet, e të tjerët gëzohen kur ai largohet.
(këshillë nga Jahja el Jahja)

(Visited 219 times, 1 visits today)