Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shkencëtari i habitur me hadithin e Muhammedit (Alejhi Selam)

Shkencëtari i habitur me hadithin e Muhammedit (Alejhi Selam)

Shkencëtarët e kanë konfirmuar se, për të qenë fundi i jetës njerëzore i natyrshëm, plakja është mënyra më e mirë. Përndryshe, çdo tentim për ta zgjatur jetën e njeriut, duke i tejkaluar kështu kufijtë, mund të ketë vetëm pasoja shumë serioze, sikur që është kanceri.

Përpos kësaj, ata thonë: “Çdo përpjekje për t’u bërë i pavdekshëm është gjë që shkon kundër natyrshmërisë.”

Ata kanë ardhur në përfundim se, edhe përkundër shpenzimeve të mëdha, të cilat janë me milirarda, për shërimin e plakjes dhe të vazhdimësisë së jetës njerëzore, eksperimentet flasin se një gjë e tillë është e padobishme.

Për këto rezultate ka folur edhe pejgamberi i Zotit, Muhammedi a.s., i cili për pleqërinë pati thënë: “Për secilën sëmundje Allahu xh.sh., ka dërguar ilaçin dhe parandalimin, përpos njërës.” “E cila është ajo sëmundje, o Dërguari i Allahut?” – pyetën sahabët. “Pleqëria” – ishte përgjigjja e Muhammedit a.s.”  (Hadithin e shëndon Imam Tirmidhiu)

Burimi:  kaheel7.com

(Islampress)

(Visited 192 times, 1 visits today)