Quinta-feira, 18/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Shkencëtarët” u takuan për të zbuluar një “gabim” në Kur’an – Interesante

“Shkencëtarët” u takuan për të zbuluar një “gabim” në Kur’an – Interesante

“Shkencëtarët” u takuan për të zbuluar një “gabim” në Kur’an

“Deri atëherë kur arritën mbi luginën e milingonave, një milingonë tha: “O ju milingona, hyni në vendet tuaja që të mos u copëtojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur.” (En – Neml, 18)

Gabimi sic pretendonin ata ishte te fjala {لا يحطمنكم} “La jahtimen-nekum” (mos u copëtojë)

Thanë se gjëja e cila copëtohet (thyhet) është çelik i ngurtë, e këto janë krijesa të gjalla nga mishi i butë.

Dhe pse nuk ka thënë: {لا يفعصنكم} “La jaf`asannekum” (mos ju shkelë).

Pas kësaj, dy vjet më vonë të njëjtët shkencëtarë zbuluan se dy të tretat e trypit të milingonës është i përbërë nga material çeliki.

(Visited 246 times, 1 visits today)