Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Shkëmbim zjarri mes ushtrisë serbe dhe shqiptarëve

Shkëmbim zjarri mes ushtrisë serbe dhe shqiptarëve

Incidenti ka ndodhur kur një patrullë ushtarake gjendej për manovrime në terren në fshatin Shushnjak në kufi mes Repubikës serbe dhe kosovare.

ushtria serber

Në kufirin serbo-kosovarë (afër Kurshumlisë) në fshatin e Dabinovcit të Kurshumlisë, në kufirin me Kosovë-Serbi, persona të panjohur nga territori i komunës së Podujevës, “kanë hapur zjarr mbi patrullën e ushtrisë serbe” kanë njoftuar mediat serbe duke ju referuar burimeve nga policia, transmeton agjencia e lajmeve presheva jonë.

Incidenti ka ndodhur kur një patrullë ushtarake gjendej për manovrime në terren në fshatin Shushnjak në kufi mes Repubikës serbe dhe kosovare, ku sipas dëshmitarëve okular ka pasur këmbim zjarri mes dy palëve

“Forcat ushtarake të cilat ishin në krye të detyrës, kanë vërejtur dy persona të cilët hapën zjarr mbi ta, fatmirësishtë pasoja për pjesëtarët e Ushtrisë së Serbisë nuk ka pasur…” thuhet në vazhdim të ketij njoftimi

Hetimet kanë filluar për këto sulme nga autoritetet gjyqësore kompetente, por deri tani nuk ka asnjë shenjë apo informacion zyrtar në lidhje me këtë incident.