Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Shkaqet e shtimit të besimit

Shkaqet e shtimit të besimit

Kurani1Shkaqet e shtimit të besimit

“Prej shkaqeve të shtimit të besimit është edhe veprimi i adhurimeve me qëllim të afrimit te Allahu, sepse imani, besimi shtohet sipas kualitetit të veprave, llojit dhe sasisë, andaj aq sa më e mirë është një vepër, atëherë shtimi i besimit është më i madh.
Kualiteti i veprës varet nga sinqeritetit dhe pasimi i Sunetit.
Lloji i veprës domethënë se lloji i obligimit, farzit është më i mirë se sa ai që është sunet dhe disa adhurime janë më të potencuar se disa tjera.
Adhurimet sa më të mira që janë shtimi i imanit, besimit është më i madh”.
Shejh Muhamed Salih el-Uthejmin
Shiko: “Fet’hul-Berijetu Bitelhisil-Hamevijeti”, fq. 104-105.

????? ????? ???????
” ?? ????? ????? ??????? ??? ?????? ????? ??? ???? ????? ? ??? ??????? ????? ?? ???? ??? ????? ????? ?????? ? ????? ??? ????? ???? ???? ????? ??????? ???? ..
???? ????? ???? ???? : ??????? ????????? ..
???? ??? ????? : ??? ?????? ???? ?? ??????? ? ???? ??????? ???? ????? ?? ????? ????? ..
????? ???? ?????? ???? .. ???? ????? ??????? ??? ???? .”

????? ??? ?????? ???? ????
( ??? ?? ?????? ?????? ??????? / ? 104 – 105 )

Nga profili i Hoxhës Bekir Halimi

@include "";