Quinta-feira, 27/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shkaqet e pranimit të lutjes!Shkaqet e pranimit të lutjes!

Meditime Kuranore!

Shkaqet e pranimit të lutjes!

Pranimi i mëkatit dhe paraqitja e nevojës për Allahut janë nga dy shkaqet kryesore të pranimi të lutjes (duas).
Medito se si i veproi këto dy gjëra Junusi alejhi selam në lutjen e tij madhore drejtuar Allahut;
فَنَادَىٰ فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ ۚ وَكَذَٰلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
” Në errësira ai(Junusi) tha se: “Nuk ka Zot pos Teje. Ti je i pastër, nuk ke të meta. Unë i bëra padrejt vetes!”
Ne iu përgjigjëm atij, e shpëtuam nga tmerri.
Kështu i shpëtojmë Ne besimtarët.”
(Enbija; 87-88).

Shejh Dr. Muhamed el Hamed

(Visited 216 times, 1 visits today)
Top