Terça-feira, 26/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shkaqet e kapsllëkut janë

Shkaqet e kapsllëkut janë

Kapsllëku është të dalët jashtë shumë rrallë, në mënyrë të parregullt dhe me vështirësi, sa që i sëmuri del jashtë vetëm një herë në disa ditë. Shkaqet e kësaj lloj sëmundje janë:
– Trashësia e zorrës së trashë që në lindje.
– Mangësia e vitaminave sidomos e vitaminës B.
– Marrja e disa barnave si ato të kollës si dhe barnat që përmbajnë kalcium.
– Gjendja e keqe shpirtërore.
– Hemorroidet.
– Frika nga të dalët jashtë dhe çrregullimi në të.
Tërheqim vëmendjen këtu se çështja e kapsllëkut lidhet ngushtë me disa faktorë, siç është: aktiviteti i lëvizjes, sasia e lëngjeve që merr gjatë ditës, lloji i ushqimit që ha, plus edhe gjendja shpirtërore e njeriut. Të gjithë këto faktorë kanë lidhje me sasinë e jashtëqitjes dhe natyrën e saj.
Ata njerëz që i marrin agrumet e plota (grurin, elbin, misrin- të bluara me gjithë krunde), perimet, frutat dhe lëngjet me sasi të përshtatshme, janë larg problemeve të kapsllëkut. Kurse ata njerëz që hanë ushqime të pasura me proteinë, me yndyrë dhe që i hanë agrumet të përpunuara, si buka e bardhë dhe sheqeri i bardhë, në shumicën e rasteve këta njerëz vuajnë nga kapsllëku.

(Visited 835 times, 1 visits today)
Top