Sábado, 22/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shkaqet e dhimbjes së qafes

Shkaqet e dhimbjes së qafes

Dhimbja e qafës sot është shumë e përhapur. Pozicionet jo të përshtatshme të qëndrimit në këmbë apo ulur, mbajtja e takave të larta, artrozat apo tensionet nervore janë të gjitha motive për të shkaktuar dhimbje në këtë pjesë të trupit.
Dhimbja e qafës shfaqet në forma të ndryshme shembull Dhimbja dhe mpirja e qafes mund te ndodhe per shkak te pozicionit jo te duhur teqendrimit ne pune. Nese tavolina e punes eshte shume e ulet dhe ju duhet te punoni me koken e perulur dhe dhembja e mpirja e qafes ndodhe per shkak te lodhjes se ligamenteve. Qendrimi i shtrire per nje kohe te gjate mund te shkaktoj dhimbjen dhe pirjen e qafes. Po ashtu edhe perdorimi i 2-3 jastekeve mund ta shkaktoje kete problem. Gjithashtu, nese dysheku eshte teper i bute mund te shkaktoje dhimbjen dhe mpirjen e qafes..
Shpesh dhembja dhe mpirja ne qafe shkaktohen nga levizja e disqeve ne pjesen e siperme te kurrizit saktesisht te qafes. Kjo mund te ndodhe ne mosha ta ndryshme, duke filluar nga mosha me e re, madje edhe para moshes 25 vjeç e deri tek moshat e medha. Ky çrregullim ndryshon nga personi ne person.

Pergatiti Qendresa Paqarizi

(Visited 134 times, 1 visits today)
Top