Sexta-feira, 24/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shkaktaret e djegjës së shputave

Shkaktaret e djegjës së shputave

Shkaktaret e djegjës së shputave

 

Diabeti eshte shkaku kryesor qe ndokon ne neuropati mirpo kemi edhe shkaktar te tjetrë te cilet ndikojne ne shfaqjen e ketij problemi shëndetësorë si:

 

– Semundja kronike e veshkave- uremia
– Mungesa e disa vitaminave si vitamina B,B12 dhe B6
– Abuzimi me alkool
– Hipertiroidizmi
– HIV-i
– Efektet anesore te medikamenteve si kimioterapia
– Helmimet nga metalet e renda(merkuri,arseni dhe plumbi)
– Inflamacjoni i eneve te gjakut
– sarkoidoza
– Semundjet arteriale
– Mosqarkullimi i gjakut
– Hipertensjoni etj.

 

Pershtati inf. Qendresa Paqarizi
(Visited 223 times, 1 visits today)