Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Shkaktarët e dhimbjeve në vesh

Shkaktarët e dhimbjeve në vesh

Simptomat e infektimit të veshit përfshijnë dhimbje, kruajtje dhe humbje e një pjese të dëgjimit.

Grumbullimi i dyllit brenda në vesh mund të shkaktojë skuqje dhe ënjtje. Infeksionet e veshit përfshijnë dhimbje në vesh, ethe dhe kruajtje brenda dhe rreth veshit.

Simptomat e dhimbjes zgjasin vetëm disa ditë përmes trajtimit, sipas NHS-së. Shkencëtarët thonë se duhet evituar heqjen e dyllit përmes shkopinjve, pasi mund të dëmtoni veshin tuaj dhe të shtyni edhe më thellë dyllin, në vend se ta largoni atë, transmeton kp.

Përdorimi i pikave të veshit, të blerë në barnatore, mund të nxjerrin dyllin jashtë në mënyrë natyrale. Infeksionet e veshit mund të vijnë si pasojë e infeksioneve të baktereve dhe kërpudhave.

Disa lloje të kërpudhave mund të jenë fajtore, derisa bakteret Staphylococcus aureus ose Pseudomonas aeruginosa janë si shkaktarët e zakonshëm të infeksionit të veshëve.

Për t’iu shmangur infeksioneve në vesh rekomandohet të mos barten dëgjuese, ose kapela gjatë notimit.

Po ashtu duhet shmangur edhe shamponin që të mos kalojë në vesh gjatë përdorimit të tij, këshillon NHS.

Infeksionet e veshit zakonisht trajtohen përmes pikave të veshit, të përshkruara nga ana e mjekut të përgjithshëm.

(Visited 209 times, 1 visits today)