Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Me shifra: Pagat e mbretërve dhe pushtetarëve botëror

Me shifra: Pagat e mbretërve dhe pushtetarëve botëror

Me shifra: Pagat e mbretërve dhe pushtetarëve botëror

Paga më e madhe e një presidenti është ajo e presidentit të Singaporit prej 2.180.000 dollarë në vit, ndërsa më e vogla është ajo e presidentit egjiptian Mursit prej 10.000 $ në vit.

artikuj

Studimi zbulon se kryetarëve me pagat më të vogla i prinë Muhamed Mursi me 10.000$ ne vit, ndërkohë që presidenti Obama merr në vit 355.000 € në vit, kryeministri gjerman 277 mijë € dhe i Francës 273 mijë € në vit.

Profesor Heeraman Matheoges, profesor i ekonomisë në këtë universitet dhe autor i këtij studimi të parë mbi pagat e mbretërve dhe udhëheqësve të botës se mbreti i Arabisë Saudite ka pasurinë më të madhe në botë që kapë vlerën 1 miliard dollarë dhe merr pagën prej 2 milion dollarë në muaj. Pas tij vjen emiri i Katarit me pagën më të madhe mujore në botë.

Paga më e madhe e një presidenti është ajo e presidentit të Singaporit prej 2.180.000 dollarë në vit, ndërsa më e vogla është ajo e presidentit egjiptian prej 4.750 xhunejh ose 10.000 $ në vit, e që është paga më e vogël tek arabët.

Heeraman më tutje sqaron se presidenti i Turqisë fiton 13 mijë dollarë, kurse kryeministri izraelit rreth 4.200 $ në muaj.Sipas këtyre statistikave paga e kryeministrit irakian arrin 3 milion $ në vit.alsat/

@include "";